Afrika Europa Reistijden

Beste reistijd Canarische eilanden

Beste Reistijd Tips

Beste reistijd Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden, een archipel gelegen voor de noordwestkust van Afrika, staat bekend om zijn aangename klimaat, prachtige stranden en adembenemende landschappen. Het is een populaire vakantiebestemming voor zowel zonliefhebbers als natuurliefhebbers. Door het milde klimaat zijn de Canarische Eilanden het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming, maar er zijn zeker momenten waarop een bezoek extra aangenaam is. In dit artikel bespreken we de beste reistijd voor het bezoeken van de Canarische Eilanden.

Klimaat van de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden hebben een subtropisch klimaat, wat betekent dat het er het hele jaar door vrij mild is. De zomers zijn warm en droog, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, terwijl de winters mild en vochtig zijn, met temperaturen die zelden onder de 15 graden Celsius dalen. De eilanden hebben een gematigd zeeklimaat, waardoor extreme temperaturen zeldzaam zijn. Het klimaat wordt beïnvloed door de passaatwinden en de koude Canarische stroom, waardoor de temperatuur gematigd blijft.

Beste reistijd per eiland

Elk eiland heeft zijn eigen klimatologische kenmerken, dus de beste reistijd kan variëren afhankelijk van welk eiland je wilt bezoeken. Hier is een overzicht van de beste reistijden voor de verschillende Canarische Eilanden:

Eiland Beste reistijd
Tenerife Mei tot september
Gran Canaria Mei tot september
Lanzarote Mei tot september
La Palma Juni tot augustus
La Gomera Juni tot augustus
El Hierro Juni tot augustus
Alle Canarische Eilanden hebben dezelfde gunstige periode van mei tot september, met wat variatie op enkele eilanden.

Hoogseizoen versus laagseizoen

Het hoogseizoen op de Canarische Eilanden valt samen met de zomermaanden, wanneer de zon schijnt, de stranden vol zijn en de restaurants en bars bruisen van het leven. Dit is ook wanneer de prijzen voor accommodatie en vluchten het hoogst zijn. Het laagseizoen daarentegen, is een geweldige tijd om de eilanden te bezoeken als je op zoek bent naar rust en een goede deal. De maanden november tot en met maart vormen het laagseizoen, met minder drukte en lagere prijzen. Het weer is nog steeds mild in deze periode, dus het kan een uitstekend moment zijn om de Canarische Eilanden te verkennen zonder de drukte van het hoogseizoen.

Evenementen en festivals

Als je geïnteresseerd bent in het bijwonen van evenementen en festivals, is het handig om rekening te houden met de data van deze festiviteiten bij het plannen van je bezoek. Op de Canarische Eilanden worden het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd, van carnaval en muziekfestivals tot lokale feesten. Het hoogtepunt van het carnaval vindt plaats in februari/maart, terwijl andere festivals op verschillende momenten van het jaar plaatsvinden. Het kan lonend zijn om je reis te plannen rond deze festivals om een extra dosis cultuur en festiviteiten te ervaren.

Conclusie

De Canarische Eilanden zijn het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming, dankzij hun milde klimaat en prachtige landschappen. De beste reistijd voor de Canarische Eilanden is over het algemeen van mei tot september, wanneer het weer warm en droog is en de eilanden op hun best zijn. Echter, als je op zoek bent naar een rustiger en voordeliger bezoek, overweeg dan een bezoek tijdens het laagseizoen. Wat je voorkeur ook is, de Canarische Eilanden zullen je zeker betoveren met hun natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer, ongeacht wanneer je besluit ze te bezoeken.

Informatie over alle eilanden van de Canarische eilanden kun je hier lezen: Check….

 

beste reistijden