Afrika Reistijden

Beste reistijd Tanzania Safari

Beste Reistijd Tips

Beste reistijd Tanzania safari

Als je van plan bent om op safari te gaan in Tanzania, is het belangrijk om rekening te houden met de beste reistijd. Het weer en de migratie van dieren varieren gedurende het jaar, dus het kiezen van de juiste periode kan een groot verschil maken in je ervaring. In dit artikel bespreken we de beste reistijd voor een safari in Tanzania, zodat je het meeste uit je reis kunt halen.

Seizoenen in Tanzania

Tanzania kent verschillende seizoenen die van invloed zijn op de beste reistijd voor een safari.

Regenseizoen

Het regenseizoen in Tanzania loopt van maart tot mei. Tijdens deze periode regent het regelmatig en kunnen sommige gebieden moeilijk bereikbaar zijn vanwege modderige wegen. Ook kunnen sommige accommodaties gesloten zijn. Het regenseizoen is over het algemeen niet de beste tijd voor een safari, aangezien dieren zich verspreiden en moeilijker te spotten zijn.

Droogseizoen

Het droogseizoen vindt plaats van juni tot oktober en is over het algemeen de beste tijd voor een safari in Tanzania. Tijdens deze periode is het weer droog en zijn de dieren makkelijker te spotten, aangezien ze zich rondom waterbronnen verzamelen. Ook zijn de wegen beter begaanbaar en zijn de accommodaties geopend. Het droogseizoen biedt dus de meest gunstige omstandigheden voor een safari.

Korte regens

Tanzania kent ook een korte regenperiode van november tot december. Tijdens deze periode regent het af en toe, maar over het algemeen is het weer goed voor een safari. De korte regens zorgen voor een groen landschap en zorgen ervoor dat de dieren zich comfortabel voelen. Dit maakt het ook een geschikte tijd voor een safari, hoewel het droogseizoen nog steeds de voorkeur heeft.

Wildlife migratie

Een van de hoogtepunten van een safari in Tanzania is de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s in de Serengeti. Deze migratie vindt plaats van ongeveer december tot juli, afhankelijk van de regenval. Tijdens deze periode trekken miljoenen dieren door de Serengeti op zoek naar vers grasland. Dit spektakel is een van de grootste wildlife evenementen ter wereld en trekt veel bezoekers aan. Als je de migratie wilt meemaken, is de periode tussen januari en maart ideaal, aangezien de dieren dan in de zuidelijke Serengeti zijn.

Conclusie

De beste reistijd voor een safari in Tanzania is tijdens het droogseizoen, van juni tot oktober. Tijdens deze periode zijn de weersomstandigheden optimaal en is de kans op het spotten van wilde dieren het grootst. Als je de migratie van wildebeesten en zebra’s wilt meemaken, is de periode tussen januari en maart ideaal. Ongeacht het seizoen is Tanzania een prachtige bestemming voor een safari, met een overvloed aan wilde dieren en adembenemende landschappen.

Beste reistijd Tanzania safari

Seizoen Beste reistijd
Regenseizoen Maart – mei
Droogseizoen Juni – oktober
Korte regens November – december

Meer informatie over een rondreis Tanzania ? Check….

 

beste reistijden