Europa Afrika Reistijden

Beste Reistijd La Palma

Beste Reistijd Tips

Beste Reistijd La Palma

De beste reistijd voor het Canarische eiland La Palma hangt af van wat je wilt doen tijdens je vakantie. Of je nu wilt wandelen, zonnen, duiken of gewoon genieten van de prachtige natuur, er is altijd een geschikte periode om te genieten van alles wat dit eiland te bieden heeft. In dit artikel zullen we de beste reistijd voor verschillende activiteiten op La Palma bespreken, zodat je jouw vakantie optimaal kunt plannen.

Weersomstandigheden op La Palma

La Palma heeft een mild en aangenaam klimaat gedurende het hele jaar. De zomermaanden zijn warm maar niet te heet, met temperaturen tussen de 25°C en 30°C. In de wintermaanden blijft de temperatuur aangenaam, met temperaturen tussen de 18°C en 22°C. Het eiland kent vrijwel het hele jaar door zonnig weer, met af en toe wat regen in de wintermaanden. De noordelijke helft van het eiland is over het algemeen wat natter en groener dan de zuidelijke helft, waar het droger en zonniger is.

Tabel met temperaturen en neerslag op La Palma per maand

Maand Gemiddelde Temperatuur (°C) Gemiddelde Neerslag (mm)
Januari 18 37
Februari 18 32
Maart 19 23
April 19 18
Mei 21 7
Juni 23 2
Juli 25 1
Augustus 26 1
September 26 7
Oktober 24 16
November 21 34
December 19 43

Beste reistijd voor wandelen

Als je naar La Palma gaat om te wandelen, zijn de lente en herfst de beste seizoenen. In deze maanden is het weer aangenaam, met milde temperaturen en weinig neerslag. De lente, vooral april en mei, is ideaal vanwege de bloeiende natuur en de aangename temperaturen. De herfst, met name september en oktober, biedt een vergelijkbaar klimaat en is perfect om te genieten van de herfstkleuren in de natuur.

Beste reistijd voor duiken

Als je van plan bent om te gaan duiken op La Palma, kun je het beste in de zomermaanden gaan. De temperatuur van het zeewater is dan het warmst, rond de 23°C tot 25°C. Bovendien is het zicht onder water in de zomer het beste, soms zelfs tot wel 30 meter. Het zomerseizoen is daarom ideaal om te genieten van de prachtige onderwaterwereld van La Palma.

Beste reistijd voor zonvakantie

Als je gewoon wilt genieten van de zon en het strand, zijn de zomermaanden de beste tijd om naar La Palma te gaan. De temperaturen zijn dan het warmst en er is vrijwel geen neerslag. De zuidelijke helft van het eiland heeft de meeste zonuren, dus het is een goed idee om een accommodatie in het zuiden te boeken als je van plan bent om vooral te zonnen.

Beste reistijd voor natuurliefhebbers

Voor natuurliefhebbers is de beste reistijd voor La Palma de lente en de herfst. In deze seizoenen is de natuur op zijn mooist, met bloeiende bloemen, groene landschappen en aangename temperaturen. De herfst biedt bovendien het spectaculaire fenomeen van de bloeiende amandelbomen, wat een prachtig schouwspel vormt in het landschap van La Palma.

Met het milde klimaat gedurende het hele jaar is La Palma een veelzijdige bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. Of je nu komt voor de natuur, het strand, watersport of gewoon om te ontspannen, er is altijd een geschikte periode om van dit prachtige eiland te genieten.

Wil je alles weten over de Canarische eilanden? Check…

 

beste reistijden