Midden Oosten Reistijden

Beste reistijd Jordanië

Beste Reistijd Tips

Beste reistijd Jordanië

Overweeg je een reis naar Jordanië te maken, maar weet je niet welke periode het meest geschikt is? In dit artikel behandelen we de beste reistijd voor Jordanië, zodat je optimaal kunt genieten van dit prachtige land.

Klimaat Jordanië

Jordanië heeft een divers landschap en klimaat. In het noorden en westen is het klimaat mediterraan, met hete zomers en koude winters. In het oosten en zuiden gaat dit over in een steppeklimaat en woestijnklimaat. Over het algemeen kan gesteld worden dat Jordanië warme, droge zomers heeft en milde, natte winters. Het landschap en klimaat kunnen per regio sterk verschillen, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je reis.

Beste reistijd per regio

Als we kijken naar de beste reistijd voor Jordanië, is het van belang om rekening te houden met de verschillende regio’s en het bijbehorende klimaat. Over het algemeen geldt dat de lente (maart-mei) en herfst (september-november) de meest geschikte periodes zijn om Jordanië te bezoeken. In deze periodes vermijd je de extreme hitte van de zomer en de kou van de winter, en kun je optimaal genieten van de bezienswaardigheden en natuurpracht van het land.

Weer in Jordanië per maand

Als we kijken naar het weer in Jordanië per maand, kunnen we een overzicht geven van de gemiddelde temperaturen en neerslag per maand. Dit kan je helpen bij het plannen van je reis naar Jordanië.

Maand Gemiddelde temperatuur Gemiddelde neerslag
Januari 12°C 55mm
Februari 14°C 40mm
Maart 18°C 30mm
April 23°C 10mm
Mei 28°C 2mm
Juni 31°C 0mm
Juli 33°C 0mm
Augustus 33°C 0mm
September 31°C 0mm
Oktober 27°C 2mm
November 21°C 20mm
December 15°C 45mm

Uit bovenstaande tabel kunnen we concluderen dat de maanden maart tot en met mei en september tot en met november de meest geschikte maanden zijn om Jordanië te bezoeken. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en valt er weinig tot geen neerslag, waardoor je optimaal kunt genieten van je reis.

Belangrijke evenementen en festivals

Naast het weer, is het ook interessant om rekening te houden met belangrijke evenementen en festivals die plaatsvinden in Jordanië. Zo vindt bijvoorbeeld het populaire Jerash Festival plaats in de zomermaanden, wat een mooie toevoeging kan zijn aan je reis. Houd bij het plannen van je reis rekening met deze evenementen, zodat je wellicht iets bijzonders kunt meemaken tijdens je verblijf in Jordanië.

Reizen in de zomer

Hoewel de zomermaanden (juni, juli, augustus) in Jordanië extreem heet kunnen zijn, is het in deze maanden wel mogelijk om bepaalde regio’s te bezoeken, mits je de hitte aankunt. Zo kun je bijvoorbeeld de Wadi Rum woestijn bezoeken, waar je de adembenemende rode zandduinen en rotsformaties kunt bewonderen. Houd er echter rekening mee dat de temperaturen in de zomermaanden boven de 40°C kunnen uitkomen, dus zorg voor voldoende water en bescherming tegen de zon.

Conclusie

De beste reistijd voor Jordanië is over het algemeen in de lente (maart-mei) of herfst (september-november), vanwege de aangename temperaturen en weinig neerslag. Echter, ook in de zomermaanden kun je bepaalde regio’s bezoeken, mits je de hitte aankunt. Houd daarnaast rekening met evenementen en festivals die plaatsvinden in Jordanië, zodat je wellicht iets bijzonders kunt meemaken tijdens je verblijf. Met deze informatie kun je je reis naar Jordanië optimaal plannen en genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft.

beste reistijden