Europa Afrika Reistijden

Beste reistijd Gran Canaria

Beste Reistijd Tips

De beste reistijd voor Gran Canaria

Klimaat van Gran Canaria

Gran Canaria is een populaire vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat dat het hele jaar door heerst. Het eiland maakt deel uit van de Canarische Eilanden en ligt voor de kust van Marokko. Het klimaat van Gran Canaria wordt gekenmerkt door milde temperaturen, weinig neerslag en veel zonneschijn. Door de ligging in de Atlantische Oceaan heeft het eiland een subtropisch klimaat, waarbij er weinig temperatuurverschillen zijn gedurende het hele jaar.

Beste reistijd voor Gran Canaria

De beste reistijd voor Gran Canaria is eigenlijk het hele jaar door, vanwege het milde klimaat. Echter, voor verschillende activiteiten en voorkeuren zijn er bepaalde maanden die meer geschikt zijn dan anderen. Hieronder vind je een overzicht van de beste reistijd voor Gran Canaria per activiteit:

Activiteit Beste reistijd
Zonvakantie Mei t/m september
Strandvakantie Juni t/m augustus
Wandelen September t/m november en maart t/m mei
Surfen September t/m maart
Golfen Januari t/m mei en oktober t/m december

Zonvakantie

Voor een zonvakantie is de beste reistijd naar Gran Canaria van mei tot en met september. In deze maanden zijn de temperaturen het hoogst en valt er vrijwel geen neerslag. De zon schijnt volop en de stranden zijn perfect om te genieten van de warme temperaturen. Ook de temperatuur van de zee is in deze periode erg aangenaam.

Strandvakantie

Als je specifiek voor een strandvakantie naar Gran Canaria wilt, dan zijn de maanden juni tot en met augustus het meest geschikt. In deze periode zijn alle faciliteiten aan het strand geopend en is het weer perfect om te zonnebaden en te zwemmen in de zee.

Wandelen

Voor wie graag wil wandelen op Gran Canaria zijn de maanden september tot en met november en maart tot en met mei het meest geschikt. In deze periodes zijn de temperaturen aangenaam en is er minder kans op neerslag. Het landschap staat dan volop in bloei en de natuur is op zijn mooist.

Surfen

Voor surfers zijn de maanden september tot en met maart het meest geschikt. In deze periode staat er regelmatig een stevige wind en zijn er goede golven voor surfers. De temperaturen zijn dan iets lager, maar nog steeds aangenaam genoeg om te surfen.

Golfen

Voor een golfvakantie naar Gran Canaria zijn de maanden januari tot en met mei en oktober tot en met december ideaal. In deze periodes zijn de temperaturen aangenaam en de golfbanen goed onderhouden. Het eiland is erg populair onder golfers vanwege het milde klimaat en de goede faciliteiten.

Conclusie

Al met al is Gran Canaria het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming, vanwege het milde klimaat. Voor verschillende activiteiten zijn er echter wel bepaalde maanden die meer geschikt zijn dan andere. Of je nu op zoek bent naar een zonvakantie, strandvakantie, wandelvakantie, surfvakantie of golfvakantie, voor elke voorkeur is er een ideale periode om Gran Canaria te bezoeken. Ongeacht in welke maand je het eiland bezoekt, je kunt genieten van aangename temperaturen en veel zonneschijn.

Alles over de Canarische eilanden is te vinden op de website Canarische Eilanden Info. Check…

 

beste reistijden