Europa Reistijden

Beste reistijd IJsland zomer

Beste Reistijd Tips

Beste reistijd IJsland in de zomer

De zomer is een prachtige tijd om IJsland te bezoeken. Het land wordt dan overspoeld met daglicht en de natuur komt tot leven. De beste reistijd voor IJsland in de zomer zijn de maanden juni, juli en augustus. Hieronder lees je waarom deze periode zo geschikt is voor een bezoek aan dit adembenemende land.

Weer in de zomer

IJsland staat bekend om zijn wisselvallige weer, maar in de zomer zijn de temperaturen relatief mild en de dagen lang. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 10 en 15 graden Celsius, maar kan op warme dagen oplopen tot boven de 20 graden. Het weer kan wel snel omslaan, dus het is verstandig om laagjes kleding mee te nemen en een goede regenjas. Bovendien zijn de dagen in de zomer erg lang, met in juni bijna 24 uur daglicht en in juli en augustus slechts een paar uur schemering. Dit geeft je veel tijd om van de prachtige natuur te genieten.

Natuurschoon in de zomer

IJsland staat bekend om zijn adembenemende natuur en in de zomer komt die pas echt tot zijn recht. De vele watervallen, gletsjers, geisers en vulkanen zijn makkelijk toegankelijk en de wandelpaden zijn goed begaanbaar. De bloemen staan in bloei en de velden zijn groener dan ooit. Bovendien kun je in de zomer genieten van de vele vogels die naar IJsland komen om te broeden. De papegaaiduiker is een van de meest populaire vogels en is in grote getalen aanwezig langs de kustlijn. Ook kun je in de zomer genieten van walvissen en dolfijnen die voor de kust zwemmen.

Activiteiten in de zomer

Naast het bewonderen van de natuur, zijn er in de zomer ook veel activiteiten te ondernemen in IJsland. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wandelen, raften, paardrijden, vissen of zelfs een duik nemen in een van de vele natuurlijke warmwaterbronnen. Ook is het mogelijk om een gletsjer te beklimmen of een sneeuwscootertocht te maken. Kortom, voor avonturiers is er genoeg te beleven in IJsland in de zomer.

Evenementen in de zomer

In de zomer vinden er in IJsland ook veel evenementen plaats. Zo is er bijvoorbeeld het Reykjavik Arts Festival, waarbij verschillende vormen van kunst en cultuur centraal staan. Ook is er het Secret Solstice Festival, een muziekfestival waarbij artiesten van over de hele wereld optreden. Daarnaast zijn er in veel dorpen en steden lokale feesten en markten, waar je kennis kunt maken met de IJslandse cultuur en tradities.

Tabel beste reistijden IJsland

Maand Temperatuur (gemiddeld) Daglichturen (gemiddeld)
Juni 10-15°C 22 uur
Juli 12-17°C 24 uur
Augustus 12-16°C 20 uur

Kortom, de zomer is een fantastische tijd om IJsland te bezoeken. Met milde temperaturen, lange dagen, prachtige natuur en vele activiteiten en evenementen is er voor ieder wat wils. Wil je optimaal genieten van al het moois dat IJsland te bieden heeft, plan dan je reis in de zomermaanden. Veel plezier!

beste reistijden