Europa Afrika Reistijden

Beste reistijd Lanzarote

Beste Reistijd Tips

Lanzarote is een prachtig eiland gelegen in de Atlantische Oceaan en behoort tot de Canarische Eilanden, die tot Spanje behoren. Het eiland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, vulkanische natuur en prachtige stranden. Als je van plan bent om Lanzarote te bezoeken, wil je natuurlijk weten wat de beste tijd is om het eiland te bezoeken. In dit artikel zullen we de beste reistijd voor Lanzarote bespreken, zodat je optimaal van je vakantie kunt genieten.

Klimaat van Lanzarote

Het klimaat van Lanzarote wordt gekenmerkt door warme temperaturen gedurende het hele jaar. De zomers zijn heet en droog, terwijl de winters mild zijn. Door de ligging van het eiland in de Atlantische Oceaan is het klimaat ook beïnvloed door de passaatwinden, waardoor de temperaturen worden gematigd en er weinig regenval is.

Beste reistijd per seizoen

Zomer (juni – augustus)

De zomermaanden zijn de populairste tijd om Lanzarote te bezoeken vanwege de warme temperaturen en de overvloedige zonneschijn. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt rond de 28-30°C, perfect voor een ontspannen strandvakantie. De zee is warm en uitnodigend, ideaal om te zwemmen, snorkelen en andere watersporten te beoefenen. Hou er rekening mee dat het in deze periode ook druk kan zijn vanwege de zomervakanties, dus als je op zoek bent naar rust en stilte, is dit misschien niet de beste tijd om te gaan.

Herfst (september – november)

De herfst is een uitstekende tijd om Lanzarote te bezoeken, aangezien de temperaturen nog steeds aangenaam zijn, maar de drukte van de zomer voorbij is. De gemiddelde maximumtemperatuur in september ligt rond de 27°C, terwijl deze in november rond de 23°C ligt. Dit is dus een goede periode om te genieten van het strand en de bezienswaardigheden zonder de grote menigten. Ook is dit een goede tijd voor outdoor activiteiten zoals wandelen en fietsen.

Winter (december – februari)

Hoewel de wintermaanden niet zo warm zijn als de zomer, is Lanzarote nog steeds een aantrekkelijke bestemming in de winter. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt rond de 20-22°C, waardoor het eiland een populaire keuze is voor overwinteraars. Ook zijn de prijzen van accommodaties en vluchten over het algemeen lager in deze periode, wat het een budgetvriendelijke keuze maakt.

Lente (maart – mei)

De lente is een geweldige tijd om Lanzarote te bezoeken, aangezien de natuur tot leven komt en het eiland bedekt is met prachtige bloemen. De gemiddelde maximumtemperatuur in maart ligt rond de 22°C en stijgt naar 24°C in mei. Dit is een ideale periode om te genieten van outdoor activiteiten, zoals wandelen in het nationale park Timanfaya of het verkennen van de wijngaarden van La Geria.

Beste reistijd in cijfers

Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde temperaturen en neerslag per maand op Lanzarote:

Maand Gemiddelde maximum temperatuur (°C) Gemiddelde minimum temperatuur (°C) Gemiddelde neerslag (mm)
Januari 21 14 16
Februari 21 14 12
Maart 22 14 8
April 22 15 5
Mei 23 16 2
Juni 25 18 1
Juli 27 20 0
Augustus 28 21 0
September 28 21 1
Oktober 26 20 4
November 24 18 8
December 22 16 15

Conclusie

De beste reistijd voor Lanzarote hangt af van je persoonlijke voorkeuren en activiteiten die je wilt ondernemen. Als je op zoek bent naar warm weer en strandactiviteiten, dan zijn de zomermaanden ideaal. Als je de drukte wilt vermijden en liever wandelt in aangename temperaturen, dan kan de herfst of lente een betere keuze zijn. De wintermaanden zijn geschikt voor budgetreizigers en overwinteraars. Wat je voorkeur ook is, Lanzarote is het hele jaar door een geweldige bestemming met zijn unieke natuur en landschappen.

Meer Canarische eilanden? Check….

beste reistijden