Europa Reistijden

Beste reistijd Schotland: Midges

Beste Reistijd Tips

Beste reistijd Schotland: Midges

Schotland, het land van prachtige natuur, historische kastelen en mysterieuze hooglanden. Maar er is ook een minder leuk aspect van Schotland waar reizigers mee te maken kunnen krijgen: midges. Dit zijn kleine, vliegende insecten die vooral in de zomermaanden in grote aantallen voorkomen. Als je naar Schotland reist, is het dus belangrijk om rekening te houden met de beste reistijd om deze vervelende beestjes te vermijden. In dit artikel gaan we dieper in op de beste reistijd voor Schotland in relatie tot midges.

Wat zijn midges?

Midges zijn kleine vliegende insecten die behoren tot de familie van knutten. Ze zijn vooral actief tijdens de zomermaanden en gedijen goed bij vochtig weer. De beet van een midge kan behoorlijk irriterend zijn, met rode bultjes en jeuk tot gevolg. Daarnaast kunnen ze het buitenleven behoorlijk verpesten, vooral als je van wandelen, kamperen of andere buitenactiviteiten houdt.

Beste reistijd om midges te vermijden

Als je naar Schotland reist en midges wilt vermijden, is het belangrijk om te weten wanneer ze het meest actief zijn. Over het algemeen zijn midges actief van mei tot september, met juli en augustus als piekmaanden. Tijdens deze maanden is het weer meestal warm en vochtig, ideale omstandigheden voor midges om zich voort te planten en actief te zijn. Als je midges wilt vermijden, kun je het beste buiten deze maanden reizen.

Beste reistijd per regio

Schotland kent een divers klimaat, van de ruige hooglanden tot de milde kustgebieden. Dit betekent dat de beste reistijd om midges te vermijden kan variëren per regio. Over het algemeen geldt echter dat de maanden buiten de zomermaanden de beste zijn om midges te ontlopen. Hieronder hebben we een overzichtstabel opgesteld met de beste reistijd per regio in Schotland.

Regio Beste reistijd
Hooglanden September – mei
Kustgebieden September – mei
Eilanden September – mei
Steden Het hele jaar door

Andere factoren om rekening mee te houden

Naast het vermijden van de zomermaanden, zijn er nog andere factoren waar je rekening mee kunt houden om midges te ontwijken tijdens je reis naar Schotland. Zo kun je gebieden vermijden die bekend staan om hun hoge midge-populaties, zoals moerassen, meren en bossen. Daarnaast kun je kiezen voor accommodaties en activiteiten die zo min mogelijk blootstelling aan midges met zich meebrengen, zoals verblijven in stedelijke gebieden of het bezoeken van attracties binnenshuis.

Alternatieven tegen midges

Als je toch in de zomermaanden naar Schotland wilt reizen, zijn er ook alternatieven om midges op afstand te houden. Zo zijn er speciale sprays en lotions verkrijgbaar die midges op afstand houden. Daarnaast is het raadzaam om lichtgekleurde, bedekkende kleding te dragen en om buitenactiviteiten te plannen tijdens de ochtend en avond wanneer midges minder actief zijn.

Conclusie

De beste reistijd om midges te vermijden in Schotland is over het algemeen buiten de zomermaanden, van september tot mei. Door rekening te houden met het weer en de locatie van je activiteiten, kun je ervoor zorgen dat je midge-vrije ervaring hebt tijdens je reis naar dit prachtige land. Als je toch tijdens de zomermaanden naar Schotland reist, zijn er genoeg alternatieven om midges op afstand te houden en kun je alsnog genieten van al het moois dat Schotland te bieden heeft.

Meer over Schotland vind je hier….

beste reistijden