Europa Afrika Reistijden

Beste reistijd Fuerteventura

Beste Reistijd Tips

Beste reistijd Fuerteventura

Fuerteventura, een van de Canarische eilanden, is een populaire vakantiebestemming het hele jaar door vanwege zijn aangename klimaat. Echter, als je het beste uit je vakantie wilt halen, is het belangrijk om te weten wanneer de beste tijd is om naar Fuerteventura te reizen.

Klimaat Fuerteventura

Fuerteventura heeft een subtropisch klimaat met milde temperaturen het hele jaar door. Het eiland heeft weinig neerslag en veel zonneschijn. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 20°C en 25°C. De zomermaanden zijn warmer met temperaturen rond de 30°C, terwijl de wintermaanden nog steeds aangename temperaturen hebben van ongeveer 20°C.

Beste reistijd voor zon en strand

Als je voornamelijk naar Fuerteventura reist voor zon en strand, dan zijn de zomermaanden de beste tijd om te gaan. De maanden juni tot en met september bieden de warmste temperaturen en veel zonneschijn. Dit is de perfecte tijd om te genieten van de vele prachtige stranden van het eiland, zoals Playa de Sotavento, Cofete en Playa de Morro Jable.

Beste reistijd voor watersport

Fuerteventura staat bekend als een paradijs voor watersportliefhebbers. De eiland biedt uitstekende omstandigheden voor surfen, windsurfen, kitesurfen en zeilen. De beste tijd voor watersporten is tijdens de winter maanden, die meestal plaatsvinden van mei tot september. Tijdens deze maanden zijn de windomstandigheden ideaal voor allerlei soorten watersporten.

Beste reistijd voor natuur en wandelen

Als je van wandelen en natuur houdt, dan is de lente (maart tot mei) en herfst (oktober tot november) de beste tijd om Fuerteventura te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam en de natuur komt tot leven in deze seizoenen. Fuerteventura heeft prachtige landschappen en wandelpaden, zoals de berg Tindaya, de Corralejo duinen en de MalpaÃs de la Arena

Beste reistijd tabel

Maand Temperatuur (gemiddeld) Zonuren per dag Neerslag (mm)
Januari 20°C 7 14
Februari 20°C 7 11
Maart 21°C 8 8
April 22°C 9 3
Mei 23°C 10 1
Juni 25°C 11 0
Juli 27°C 11 0
Augustus 28°C 11 0
September 28°C 10 1
Oktober 26°C 8 5
November 23°C 7 7
December 21°C 7 14

Uit de bovenstaande tabel kun je afleiden dat de zomermaanden de warmste zijn, met temperaturen die oplopen tot 28°C in augustus. De zonuren per dag zijn het hoogst in de zomer, terwijl de neerslag minimaal is. De wintermaanden hebben nog steeds aangename temperaturen, met januari als de koelste maand. De neerslag is ook minimaal in de winter.

Conclusie

De beste reistijd voor Fuerteventura is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Als je graag van zon en strand wilt genieten, zijn de zomermaanden ideaal. Watersportliefhebbers kunnen het beste in de wintermaanden gaan. Voor natuur en wandelen zijn de lente en herfst de beste seizoenen. Echter, vanwege het milde klimaat is Fuerteventura het hele jaar door een geweldige vakantiebestemming.

Meer over Fuerteventura vind je op de website vakantie Fuerteventura

beste reistijden